First school day

Mini Pao – me love you, tuna “sandwich” – not so much

 

Idag började skolan, som sagt. Jag var ute i god tid och stog redan och stampade kl 1330 (började 1400), men det var väl ändå tur för det fanns en hel hög med papper som jag måste fylla i för det här ED-studentvisumet som vi ska söka å mina vägnar.

 

Herre min skapare, 14 st passfoton ska jag skramla fram, och det är ju inte alls överdrivet.

 

Lektionen bestod av 5 st elever och en jättetrevlig och duktig lärarinna. En annan tjej från Sverige, en kvinna från Ungern, en extremt jobbig man från Holland och en tystlåten typisk asiatisk man från Korea.

Vi var ett bra gäng, men ibland kände jag mest för att slå in tänderna på den vita farangen ijämte mig – holländaren då alltså.

 

T ex: lärarinnan förklarade att män ALLTID säger ”krap” efter vad de än säger, för det är en artighetsfras. ALLTID. Hon poängterade detta alltid väldigt noga och tillade att i slutet på meningar ska det alltid var med. ALLTID. Ungefär så många gånger sa hon det, ÄNDÅ skulle farangidioten fråga varje gång vi fick lära oss någon ny mening eller ny fras: ”Ska jag säga krap efteråt?” När samma fråga kommit upp sådär 15 ggr började lärarinnan Yu också se något småirriterad ut.

 

Det är ett språk – ingen hjärnfysik ffs.

 

Det var riktigt kul på lektionen och jag hade lite glömt hur roligt det kan vara att få lära sig något nytt och få göra det med inspirerande människor. Gillade min lärarinna jättemycket och tror att jag kommer att lära mig väldigt mycket här.

 

Dumma jag trodde det bara var en introduktion idag så jag hade inte ätit något, så efter 2 timmar var jag väääääldigt hungrig. Pad kaprao nästa.

 

På Koh Chang levde jag på mat från 7-11, men har faktiskt inte gjort det så mycket på Koh Samui, mest för att det finns fler alternativ. På Kai Bae var ju så mycket stängt och det var simplare att köpa något i närheten än att gå runt i regnet och leta efter en öppen restaurang.

 

Ikväll köpte vi faktiskt lite mat från 7-11; bilderna ovan var mina köp.

 

Mini pao var mycket goda – älskar små knyten i alla dess former och innehåll; dessa innehöll grönsaker och det brukar vara favvo. However brukar jag inte vara jätteförtjust i pao för det är så mycket deg eller vad man nu ska kalla det.

 

Gillar de lite degigare knytena som har tunnare deg. Det lät ju lite förvirrande. Ska försöka få med en bild på dem lite längre fram, för de hör till min absoluta favoritmat.

 

Sedan hade jag köpt en tonfiskmacka också, för jag var så sugen på bröd – det är väl kolhydratbrist. Vanligtvis brukar jag köpa en toast-macka på 7, men idag blev det en kall tonfisk. Lite ”Falling down”-moment när jag öppnade den. Va fan? Inte ens ett litet salladsblad – bara påkletat lite tonfiskröra i mitten på mackan och smack ihop. Nä, det där var ett engångsköp.

Over & out…