Påslakan & kuddar

Finfint täcke!

 

Idag var jag på jakt efter ett riktigt täcke – AC med endast ett lakan kan bli riktigt kallt om nätterna och ja, utan AC med lakan är riktigt varmt, så ett täcke kändes som en bra investering för framtiden.

 

Kommer ju ändå att behöva köpa på mig till mitt nya hem, som förhoppningsvis dyker upp ur ingenstans någon gång, så det är bara bra att köpa lite saker här och där. Nu har jag en liten kudde, som är alldeles perfekt och ett täcke.

 

MEN VAD I HELA FRIDEN? Ska det vara så svårt att hitta ett påslakan?

 

Thaiare använder inte påslakan tydligen. Varför inte det? Det är ju världens bästa uppfinning. Istället har de fina täcken, som det jag köpte, som är jättegulligt. Det finns seriöst fina också, men jag är ju mer en gullig person så det var väl klart att jag köpte ett rosa barntäcke med elefanter på. Sedan fanns det i satin för en sådär 3-400 sek, men jag tyckte det var lite väl att ta i. Jag vill ju ändå stoppa det i påslakanet som jag inte får tag i.

 

6-delat lakanset, men inget påslakan…

 

Fick tag i ett lakanset av något slag – ganska billigt sådant med 6 pieces. Ja men då måste det ju finnas ett lakan eller påslakan i det setet. Det var ett underlakan, 2 örngott och 2 st örngott till de här långa kuddarna som är så populära i Thailand. Men inget påslakan. Tror jag får gå och köpa mig ett gäng lakan och helt enkelt sy ihop dem, för jag vill ha ett påslakan; annars måste man ju tvätta täcket i tid och otid. Eller göra som thaiarna – tvätta det lite mer sällan och så luktar det sunk. Eller så gör ju inte alla thaiare klart – vissa tvättar dem säkert oftare, men jag föredrar påslakan.

 

Så jakten på påslakan fortsätter. Ni som kommer att komma på besök från det kära hemlandet får gärna åka hem till min mamma och hämta ett par påslakan och ta med er – tas emot oerhört tacksamt! 😉