Lektion 2

Skolmaterial
Igår var det lektion nr 2, av 1:a thaikursen Basic Thai. Fick en ny klasskompis, en tjej av något asiatiskt slag. Har inte bekantat mig så mycket med mina klasskompisar (chockerande eller??), mest bytt några ord med den svenska & den där holländaren (holländaren=den tröge). Båda verkar riktigt trevliga; även holländaren sitt tröga sinne till trots.

 

Igår fick vi lära oss hur man säger att man har ont på olika ställen – väldigt användbar fras för mig.

 

Fast jag kunde ju redan säga detta givetvis, eftersom jag säger det så ofta. 😉 Sedan övade vi på det vi lärde oss under första lektionen; säga saker vi tycker om och inte tycker om och fråga hur vi mår och annat trivialt trams.
 
Än så länge har jag inte lärt mig något som jag inte kunde redan, men det är nyttigt att få öva på uttalet, för även om jag kan orden så kan jag inte uttala dem ordentligt, så det ger mig mycket ändå de här lektionerna.

 

Men jag måste säga att man märker skillnaden markant – att studera på universitet vs kvällskurs/sådan kurs som jag går nu. Det är inte alls lika seriöst på något vis, och det är lite tråkigt, men man får chansen att lära sig för sin egen skull och inte för att få högsta poäng på proven, vilket ju egentligen inte är en vettig anledning för att plugga.

 

Det är dock lite mer sporrande att plugga ihop med folk som tar det seriöst, och som inte är fullständigt korkade, som holländaren, som glömmer av en fras som han precis uttalat under den tidigare rundan 30 sekunder tidigare. Värre guldfisk än mig ju; jag har funnit min överman.