Återkomsten till Sverige…

Hey everybody wazzup? 🙂

 

Jag har varit lite sporadisk det senaste, och det beror på att jag varit på resande fot i några dagar, så jag har haft svårt att få tag i vettigt internet, och vettigt tillfälle att skriva. Nu är jag dock tillbaka i Sverige, jag vägrar att skriva “hemma” för nu förtiden anser jag att “hemma” är i Thailand och det är där jag vill tillbringa större delen av min tillvaro. Trots att jag upptäckt att jag saknar min familj enormt mycket. Vissa saker får man väl offra tydligen för lycka. 🙁

 

Last days in Thailand – for this time!

 

De sista dagarna i Thailand tillbringade vi i staden som jag alltmer börjar att tycka om – Bangkok! Visst det är pissvarmt för det mesta i Bkk, storstäder är ju odrägliga när det är varmt, men det finns ju så många möjligheter där. Vad du än vill göra – just do it! Känns just nu som om bara jag/vi kommer dit kommer allt att falla på plats.

I Bangkok besökte vi bl a MBK (OMG really?) några gånger, för att leta lite skor till folk därhemma, och pimpa våra telefoner. Vi åkte även till Siam Paragon som ligger ett stenkast därifrån, för att gå på Ocean World. MEN aaaah hade ingen lust att lägga ut 1800 baht på inträde för 2 vuxna. Det kan ju ha varit så att thaiare går in mycket billigare, som på alla andra ställen, men 900 för mig kändes som en riktig hefty sum! Nej, tack. I alla fall inte just nu när slantarna ligger på minus. Jag vill definitivt gå dit, och nu när jag varit på utsidan och sett att det är ett professionellt ställe och inget kasst akvarium, så vi ska nog se till att komma dit endera dagen.

Resterande tid spenderade vi antingen fönstershoppandes eller på Khao San Road – ätandes. En del tid kramandes på rummet också givetvis. 5 månader är planen att vara i Sverige, så det blir många dagar ifrån varandra. 🙁

 

Så, nu är vi tillbaka i Sverige och den ack så grå vardagen…

 

Hemresan var lång – 17 timmar på Helsinkis flygplats, men det var inga problem. Helsinki är nog en av mina favoritflygplatser nu för tiden, fast jämfört med Abu Dhabi vinner nog t o m Landvetter (som jag måste påpeka att jag inte ens kände igen nu när jag anlände! WOW vilken uppfräschning). De har gratis wifi på flygplatsen (yeah!!!) och jag hittade ett mysigt krypin, en mjuk fåtölj med datorbord och allt. Där satt jag och kollade på film och sov i många många timmar. Perfekt! Och dessutom bekvämt!

Helsinki flygplats svarade även på mitt twitter, där jag twittrade om mina många timmar där, vilket jag tyckte var otroligt trevlig service. De tipsade om lite saker jag kunde göra när jag hade en stund över. Dock blev det i slutändan inget av förslagen, eftersom jag var så trött så jag föredrog min dator – i vanlig ordning – framför real life interaction! 😉

Att komma tillbaka till Sverige var sådär. Här är ganska kallt och grått, så istället för att klaga att det är så varmt så jag inte kan röra mig, så kommer jag väl att klaga över att det är kallt här. 😉

 

Mambo igen då… onödigt att bli vuxen någon gång! 😉

 

Jag bor hos min mamma och hennes sambo, även denna omgång, och för ett par dagar sedan hade de tagit hem en ny katt. En hittekatt som inte hade något hem. Jättesöt är den. Mamma och Hans vill kalla den Gustaf. Hm, min första impuls var ju att döpa den till Musashi – eftersom han är en krigarsjäl – men jag får väl ge med mig. Det var ju jobbigt när vi hade Torafu (=tigerrandig på japanska), som alla envisades med att kalla Olle för ingen orkade ens uttala Torafu. Nu planerar jag ju inte att stanna i landet så länge, så kanske bäst att lämna namngivandet till de som är här, och faktiskt tar hand om djuret. 🙂

Denna påskhelg kommer jag väl att tillbringa med att hälsa på familjen och eftersom den är ganska stor så tar det nog förmodligen hela helgen! Idag/ikväll ska jag umgås med mina favorittroll – Linn och Liam, och det ska bli så roligt att få krama dem igen.

Efter idag ska jag finna tid att umgås med resten av trollen. 🙂

Over & Out, y’all!