Ny charnette.se

Yo! Wazzup???

 

Nu börjar jag hämta mig från min dunderförkylning, och förlusten av min röst. 🙂 Dock har diverse andra krämpor anlänt givetvis, men de bevärdigar vi inte med några ord. “Out of sight, out of mind!” heter det ju och det måste ju även betyda “det som inte benämns med ord finns inte”. Eller hur!

 

Nu har jag beslutat mig för att göra om min website: charnette.se 

 

Jag kommer att använda en template för den sidan, liksom jag ska använda på mitt företags sida. Ska se om jag kan länka ihop dem på något vis, så i dagarna ska jag leka webdesigner eller åtminstone smått programmerare. 🙂

 

Min karriär som webdesigner? Nja, det tåget har redan avgått

 

Jag är ju egentligen himla stolt över att ha gjort min sida själv förstås, men den är inte tillräckligt proffsig för jag är inte tillräckligt bra, utan kan bara basic grejer i webdesign. Visst räcker det för att göra en personlig website, men nu är ju faktiskt tanken att den ska bringa jobb, och då måste det se bra ut.

 

Min kunskap om webdesign sträcker sig mest till grundläggande HTML och en del CSS, och HTML5 som är så modernt är inte min bästa vän, och även om jag lägger ned en faslig massa tid på att slipa ihop en fin sida, så kommer det ändå att vara något jag missat. Och let’s face it – jag är ingen designer. Inte på riktigt i alla fall.

 

Kan man få inspiration från andra översättares sidor – tips om vad jag ska ha med på sidan?

 

Jag har surfat och surfat för inspiration, men ska jag vara helt brutalt ärlig, så är många översättare och skribenters sidor katastrofala. Trots att de är väldigt kreativa så ser sidorna ut som kom och hjälp mig dö. Bloggarna är ofta bra, men det är ju för att de förmodligen använder teman där. Deras egna websites är fasliga!

 

Så nu har jag beslutat mig för ett tema, tror jag. Jag har ju så svårt att bestämma mig, vad gäller allt i livet. Ge mig en meny och jag sitter och lusläser den i timmar, innan jag bestämt mig för en lusen liten rätt.

 

De nästkommande dagarna kommer jag att tillbringa till att fräscha upp min sida, och hm JOBBA. För jag hittade ett jobb i inboxen imorse när jag vaknade. 🙂 Men bli inte rädda när ni inte ser några uppdateringar här. Det kommer, men bloggen är inte prio 1 just nu, så jag har väl mer eller mindre hoppat av Blogg100, eftersom jag inte bloggat varje dag sedan jag kom hem. MEN det var ju ingen tävling utan det var en utmaning, och jag tycker att jag tagit till mig det viktigaste i utmaningen, vilket var att komma igång med skrivandet.

 

Over & Out!