What’s my plan? Do I even have one??? Or am I just randomly spinning around?

Jag vet att ni förmodligen tror att jag gått i ide, men så är inte fallet. Jag vill å det grövsta förneka alla rykten om att jag lagt min dröm på hyllan, just för att jag återvänt till Sverige och mitt tidigare vikariatsjobb på Stena Nautica.

 

Peeps, jag har en plan! Oroa er inte, jag håller mig på vägen…

 

Min plan just nu ser ut så här:

 

  • tillbringa våren och sommaren i Sverige, samt arbeta på Stena Line under högsäsongen (för övrigt började jag arbeta där redan förra veckan)
  • arbeta på sidan av så mycket som jag bara orkar med att etablera mitt företag under hela våren och sommaren
  • plugga så mycket japanska som möjligt, tills jag kräks, så att jag kan lyckas ta de där poängen som jag inte tog när det begav sig, och tenta av dem i augusti
  • plugga så mycket engelsk historia som möjligt och skriva en liten uppsats om något käckt ämne så att jag kan ta de där 3 poängen i engelska a-kursen som jag inte tog när det begav sig för att vår lärarinna var extremt märklig och hade extremt märkliga prov, vilket ledde till att hon inte längre är kvar… men jag har kvar mina otagna poäng!
  • åka tillbaka till mitt hem i Thailand i september och där fortsätta studier i det thailändska språket på Koh Samui, samt även fortsätta etablera mitt företag, så att jag kan försörja mig själv på detta
  • När thailändska språkstudierna är klara på Koh Samui beger vi oss av till Bangkok där vi ska bosätta oss
  • Läsa thailändska på universitetet i Bangkok, så att jag kan arbeta som översättare mellan thai och engelska, alternativt svenska

 

Har inte kollat upp hur det skulle kunna fungera i praktiken ännu att studera på universitet i Thailand, men det kommer. Just nu är det tid för att planera, det kommer en tid för att agera också.

 

Hade detta varit för två år sedan hade jag förmodligen inte kommit längre än till planeringen, men nu vet jag att jag kan och ingenting kan längre stoppa mig!!!

 

Av tidigare erfarenheter har jag dock lärt mig att det är dumt att detaljplanera allt för mycket, eftersom livet aldrig blir som man planerar ändå, men det är aldrig fel att ha en väg att gå – även om den är löst utstakad och innehåller många korsningar och alternativa vägar. Så när ni inte hör från mig, så kan ni hålla er lugna och vet med all säkerhet att jag är fullt upptagen med att förverkliga min dröm om ett liv i Thailand som översättare och skribent!

 

Over & Out!