Sköna söndag

Igår var jag och Linn på Asia Spa – ett helt underbart spa som ligger på översta våningen på Varbergs Stadshotell (Best Western). Jag har naturligtvis älskat det ända sedan det öppnade 2001, då jag var en regelbunden kund, men jag har inte varit tillbaka under de senaste 10 åren tror jag.
  

Asia Spa är helt i min smak – asiatiskt smakfullt… om vi ska klumpa ihop det. 😉
  

Stilen var nog från början lite mer japansk, och även då behandlingarna, men nu finns det dock en hel del inslag av Ayurveda, som ju kommer från Indien, och det finns en del behandlingar som även hör till sistnämnda kategori. Jag föredrar såklart det japanska stuket, men allt måbra är bra, så jag klagar absolut inte.
  

De har även klasser med Yoga, meditation, Qi Gong m.m. Kika in på deras hemsida för att kolla in vad som finns.
  

Jag har känt länge nu att jag skulle behöva en liten kick som ett spa faktiskt ger; mitt huvud är inte riktigt frisk och jag har migrän nästan varje dag, så nu när Linn fyllde 16 så kändes det som ett bra tillfälle. Vi började äventyret med en brunch på bottenvåningen på hotellet.
  

IMG_1454

Brunchen var jättegod; vattnet var helt otroligt gott! 😉 Panacottan var givetvis en favorit – my kind of sweetness! 

IMG_1459

  

Efter brunchen gick vi upp och badade i de olika bassängerna. Vi började i den stora, som inte fanns på min tid, som kallas “Vitality pool”. I den finns en faslig massa olika massagestationer, eller attraktioner som de kallade det… ? Det var väl ändå inte Liseberg vi var på?

  

IMG_1460Märkligt foto, men poolen var fantastisk! Nästa gång ska vi ha med våra riktiga kameror!

  

I denna pool skulle man endast sitta 30 minuter åt gången, och vi skötte oss naturligtvis exemplariskt. Vi fortsatte till den 40 grader varma poolen, den enda som fanns på min tid. Här är det lugnt, svalt och tyst – de enorma fönstrena är oftast på vid gavel och utsikten är magisk – fästningen är tämligen majestätisk där den står mitt framför näsan!

  

I slutet av vistelsen hade vi varsin behandling inbokat: Linn hade en Abhyanga Lyx – en ansiktsbehandling och massage, och jag hade en Wenleu/Genki – en huvud/ansiktsmassage, samt hand- och fotmassage.

  

Vi var som två helt nya människor när vi motvilligt lämnade vår asiatiska oas. 

  

spa

Asia Spa är något jag verkligen kan rekommendera – helt fantastiskt! Skynda er dit och njut!

 

 

One thought on “Sköna söndag

Comments are closed.