Veckans bild, v 5

japan6

För exakt 5 år sedan, i början av februari 2009, befann jag mig i landet jag sedan barndoms ben längtat efter och känt mig alldeles speciellt dragen till – Japan.

Tanken var att studera 3 månader i Kyoto, och jag hade valt Kyoto pga stadens historiska rikedom. Dock blev det inte som jag tänkt mig, av olika anledningar, och jag blev grymt besviken över Japan. Förmodligen för att jag hade förväntat mig att det fortfarande skulle springa runt samurajer på gatan med svärden i högsta hugg. Jag fick se och uppleva fantastiskt mycket ändå och perioden jag tillbringade i Kyoto är en av de perioder i mitt liv jag känt mig riktigt lycklig.

Min stora idol och mentor Miyamoto Musashi har efterlämnat många fotspår i Kyoto, som jag villigt vandrade i.

Bilden ovan är från det klassiska utflyktsmålet Fushimi Inari. Jag kunde valt den klassiska bilden som alla tar, men jag har försökt att vara lite kreativ här och välja en bild som alla inte redan sett.

Idag har jag kommit över min besvikelse över Japan och längtar tills nästa gång jag får nöjet att sätta min fot i landet, och hoppas att det verkligen blir inom en snar framtid.