365-projektet

Med nyårsafton bankandes på dörren långt tillbaka i året 2013 bestämde jag mig för att ha nyårslöften ändå.

Jag har tröttnat på att heligt avlägga dessa löften, som sagt, men jag tyckte ändå att det verkade vettigt att fatta ett inom fotogenren, och, så, men, därför står jag nu här: ett löfte om ett 365-projekt senare!

Jag ska fota minst 1 foto om dagen, antingen med min systemkamera eller med min iPhone, det är smärre problem, poängen är att jag måste ta det där fotot! Ni kan följa min resa på Instagram.

Från början, eller i min tanke,  bestod löftet i att bara fota minst 1 foto om dagen, men sedan utvecklades det till att jag även skulle lägga upp dem på Instagram. Hur skulle folk annars veta att jag höll vad jag lovade, och hur skulle jag annars peppas att fortsätta när det gick trögt?

Hur folk ens klarade sig innan internet och att dela varenda minsta detalj av sina liv är för mig ett under. :O

Det var sekunden efter jag lagt upp mitt första foto 1/1-2014 som jag insåg att jag var tvungen att dela dem med världen, en gång om dagen. I 1 år. 365 foton. Minst.

 

Olika teman för olika veckor

2 veckor in i spelet så insåg jag att jag måste ju skaffa teman, annars kommer det här projektet snart att dö ut. Att springa runt och knäppa helt random bilder kommer inte att utveckla mig speciellt mycket heller, så då har ju inte projektet fyllt sin funktion.

Därav ett akut behov av teman.

Så jag gjorde en lista (hur folk överlevde innan de kunde göra listor övergår även det mitt förstånd!) i Evernote, mitt favorit-organisera-mig-program, och jag lyckades faktiskt kladda ned några tema idéer.

Temat för vecka 5 har varit, för er som inte listat ut det: “svartvitt”, och här kommer mina samtliga bidrag för vecka 5:

IMG_2179 IMG_2182 IMG_2186 IMG_2193 IMG_2196 IMG_2224

IMG_2233

 

 Häng kvar hela året och häng med på min resa! Gör du också en 365? Vill du dela med dig av dina teman och/eller idéer? All inspiration är så välkommen, och jag som precis har börjat…

2 thoughts on “365-projektet

  1. Pingback: The 365 project | Charnette

  2. Pingback: 365-projektet, temavecka 2 | Charnette

Comments are closed.