Asiatique

Sedan jag kom hit har jag hunnit fylla år: 41 år! Jippi! När jag fyllde 30 hade jag djup ålderskris, men inför 40 kändes det inte alls så farligt, och nu känns det bara enormt fantastiskt bra, som om livet faktiskt bara blir bättre och bättre. Kan ju visserligen ha något att göra med det nya i mitt liv som förändrat mig, och fått mig att lysa, men jag tror mer att det har att göra med att jag känner mig bekvämare med mig själv, min ålder, min kropp, min hjärna, ja allt helt enkelt; jag trivs med att vara jag. En ny och väldigt härlig känsla!

 

Jag gjorde egentligen inte något speciellt på min dag, förutom att skämma bort mig; tog thai massage, manikyr och pedikyr, samt foot scrub – så mina fötter är lena som små grisrumpor!

 

På kvällen åkte jag till Asiatique. Ända sedan jag läste om det på Fokis blogg har jag velat åka hit. Jag skrev även ett eget inlägg om det i juli 2013, som du hittar här.

 

Asiatique – när, var, hur?

 

20141003_092-34

 

Asiatique ligger vid flodkanten, och förutom att det är ett utomhus beläget shoppingkomplex finns här även ett stort pariserhjul, några ytterligare åkattraktioner och lite go-karts.

 

20141003_092-5

 

Det var fantastiskt mysigt. Hade förväntat mig dyra små butiker, och dyra restauranger, men nej, så var inte fallet. Så klart det fanns upscale, men det fanns många billiga alternativ också. För den som var hungrig så fanns det ett Food Court, där du kunde välja på många olika restauranger med mat från olika delar av världen till ett hyfsat billigt pris, eller åtminstone ett pris som en turist är van vid.

 

20141003_092-43

 

Samosas – nooooooo, solly, finissss!

 

Dagen till ära åt jag indiskt, det var ett tag sedan. Men till min besvikelse hade de inte min favvorätt Aloo Gobi, så jag fick hålla till godo med Mushroom Mattar. DESSUTOM var Samosas slut! Hur kan det bästa de har på menyn vara slut undrade jag i mitt röriga huvud!

 

Romantiskt promenadstråk

 

Efter middagen strosade jag mest runt och tittade på utsikten och fotade en hel del. Man kunde strosa runt där längst ut på kajen (strandpromenaden?), sitta och mysa med sin kära – för att vara asiater var de väldigt öppna med sina kärestor därute, väldigt mycket hångel och klet. Men det var väl fint att se antar jag. Kära personer som öppet vill dela med sig av sin kärlek till hela världen. Härligt.

 

20141003_092-14

 

Asiatique är väldigt mysigt och har en alldeles egen känsla av ro och lugn, trots att där var människor tjockt och brett.

 

Jag gillade atmosfären där, det kändes nytt på något sätt, men samtidigt som något gammalt och välbekant. Temat är coolt. Jag tror nog minsann att jag beger mig dit en annan gång igen, men då tar jag nog båtarna. Ska utforska Bangkoks flodbåtar lite bättre. Billiga och mysiga, om man gillar rally på vatten!

 

20141003_092-17

 

Det går att ta taxi från Khao San Road dit, men det kostar en slant, för det är ganska långt. Jag betalade 300 baht en väg och det var såklart farang överpris, men ibland orkar jag bara inte tjafsa hela tiden. Flodbåtarna verkar kosta allt mellan gratis-40 baht, och det är ju helt överkomligt.

 

Jag är ju som bekant inte mycket för selfies, så därför får ni hålla till godo med dessa helt vanliga bilder istället.

 

20141003_092-27-2