Jag rekommenderar: Spa Sakura

 

IMG_3948

 

Under tiden jag varit hemma i Sverige, så har det bland annat öppnat ett par nya, lite mer exklusiva span i Fisherman’s Village, Koh Samui. Det jag vill berätta om nu heter “Spa Sakura”, och är IMO det bästa spat i Fisherman’s Village (och ett av de dyraste). Under min vistelse på Koh Samui var jag en ivrig kund på detta spa och jag kan verkligen rekommendera det för alla som är i närheten!

Spa Sakura ägs av en fransk familj, och dottern – som jag haft mest kontakt med när jag varit där – är väldigt trevlig och hjälpsam.

20141020_098-26

20141020_098-25

 

Besök 1: planen var en pedikyr & möjligtvis en foot scrub, men det blev “Beauty Package”

Första gången jag gick dit hade jag tänkt att jag skulle göra en vanlig pedikyr, och möjligtvis en foot scrub också, men dottern sålde så klart på mig lite mer. Jag fastnade för ett paket som hette: “Beauty Package”; foot scrub, pedikyr, manikyr samt huvud-, axlar- och nackmassage. För detta skulle jag betala 1200 Baht, minus 10% som de hade i promotion just då.

Jag valde Gelish till händerna (sånt där gelelack som sitter i flera veckor), och vanligt lack till fötterna. Onödigt att kosta på fötterna Gelish ifall jag inte skulle bli nöjd tänkte jag. Jag har nämligen inte riktigt fastnat för den här nya trenden med gelélack. Visst, de sitter i flera veckor – bekvämt. Men jag vet inte om jag vill ha samma lack i flera veckor. Är inte det det roliga med nagellack att man kan byta ofta? Dessutom kanske det blir matt och sunkigt. Nej, det har aldrig tilltalat mig tidigare, men nu ville jag testa!

 

20141020_098-24

 

Jag hittade ett riktigt snyggt blått lack med massor av glitter (jag avskyr matta nagellack!) till Gelish-premiären för händerna och ett illrosa till fötterna. Det skulle bli riktigt bra.

Allting var kanon. Jag hade en ladyboy som tog väl hand om mina fötter och en kvinna som först masserade mig – underbart, och efteråt tog hon hand om mina händer. Det var verkligen avslappnande att bli ompysslad av båda två samtidigt. Jag måste också nämna att fåtöljen jag fick sitta i var riktigt bekväm.

Jag läste en recension på Foursquare att pedikyren var plågsam, och obehaglig, osv, men för mig var det en fröjd från början till slut. Båda två var väldigt varsamma och hanterade mig med mjuka händer.

Jag blev grymt nöjd med både händer och fötter och kan inte annat än att säga att jag betalade den dyra notan på 1080 baht med glädje. Lacket på fötterna satt i dryga 3 veckor, och när jag bytte ut det i Bangkok hade det fortfarande inte börjat flagna. Gelish-lacket satt hyfsat. På 2 av fingrarna skavdes lacket av efter ungefär 2 veckor, medans lacket på resterande fingrar var så gott som intakt.

Jag måste säga att jag var väldigt nöjd med Gelish-lacket under tiden, eftersom det inte tappade någon glans alls, utan det såg hela tiden helt nygjort ut. Fantastisk kvalitet! Så jag kommer definitivt använda gelélack i fortsättningen.

 

IMG_3826Resultatet på mina fötter och händer!

 

Besök 2: helkroppsmassage 90 min

Nästa gång jag besökte Spa Sakura var det dags för 90 minuters helkroppsmassage. Det var också i den högre prisklassen – 900 baht. Spa Sakura inger ett väldigt seriöst intryck, så jag var nyfiken på ifall även massagen höll hög klass.

Många span i Thailand är oseriösa, vissa mer än andra, så klart. Ibland har man råkat ut för en del som är så oengagerade i det de gör och en del som varit direkt okunniga också och gjort mer skada än nytta. Så är verkligen inte fallet på Spa Sakura. Det märks att de har certifierade massöser, och jag betalar gärna en slant mer för bra kvalitet.

 

20141020_098-4På Spa Sakura börjar alla behandlingar med en nätt foot scrub med salt. Jättehärligt. 

 

Massagen skulle utföras på övervåningen, och där var denna kväll helt tomt; så skönt. Jag fick en liten förpackning, eller boll. Hon bad mig ta av mig mina kläder, även underkläderna. “Ta på dig dessa!” Jag vände och vred på den lilla bollen, undrade vad det var och så slog det mig – jaha, kunde det vara engångstrosor? Jodå, hon svarade generat ja på min fråga.

 

IMG_3912mina engångstrosor!

 

Massagen var fantastisk och massösen kanonduktig. Det märktes, som sagt, att hon hade utbildning. Även denna gång gick jag därifrån mer än nöjd efter jag betalat min nota med ett leende.

 

20141020_098-7

 

Besök 3: Foot & Head reflexology massage 90 min

För er som inte vet, så har jag en whiplash-skada eller pisksnärtskada, som det heter på svenska, i nacken sedan snart 14 år tillbaka. Den här skadan har också skapat en himla massa olika varianter av huvudvärk för mig, bl a spänningshuvudvärk och migrän i tid och otid. Således älskar jag huvudmassage i alla former, och bara att gå till frisören utomlands är ett rent nöje, då de alltid masserar huvudet rejält i samband med hårtvätt.

Det brukar vara ganska svårt att hitta huvudmassage, så när jag hittade det här erbjudandet var jag inte sen att nappa. Det var fantastiskt! Mina små knölar i bakhuvudet behöver mjukas upp å det grövsta, då de är så spända så det gör ont bara att tänka på det.

 

20141020_098-6

 

Besök 4 – sista besöket: “Thai Passion Package”

– rygg, axlar och nackmassage, samt massage med heta kompresser, fotmassage och i paketet ingick egentligen även en ansiktsmassage, men jag fick lov att byta ut denna mot huvudmassage.

Det är inga problem att byta ut en behandling i de olika paketen på Spa Sakura, om det skulle vara så att man föredrar något annat, vilket jag tycker är en jättebra service. Jag har ju som bekant även lite problem med ansiktsbehandlingar sedan ett par år tillbaka och ja, även om det här problemet nu skulle ha försvunnit, så har jag inte haft någon vidare lust att verkligen testa.

Även denna behandling utfördes på övervåningen och denna gång fick jag till och med ett eget fint behandlingsrum med en grym utsikt över stranden. Jag fick också denna gång engångstrosor att ta på mig, vilket jag tycker är en bra service. Har även hittat ett bra spa i Bangkok (Shewa Spa), där de delar ut engångstrosor. Framför allt är det bra så att man slipper få olja på sina egna underkläder, och dessutom uppskattar jag det för att jag tycker att det känns obehagligt obekvämt att ligga helt naken och utlämnad.

 

20141020_098-10

 

Lycklig blev jag när jag såg massagebänken – det var en helt vanlig massagebänk med hål för huvudet/ansiktet. Vanligtvis ligger man ju på en vanlig madrass när man får thaimassage och jag brukar få ganska ont i nacken då, för det blir en enorm påfrestning att ligga så på sidan.

Massagen var fantastisk, och även denna gång märktes det att hon var kunnig i sitt yrke. De varma kompresserna var sköna och det kändes att de löste upp mina många knutar.

Sist i behandlingen var min huvudmassage med olja. Nu fick alla knutar i nackfästet sig en rejäl omgång. Underbart. Jag kände mig som en ny människa efteråt.

Huvudmassage är rejält underskattat.

 

20141020_098-12

 

Jag måste erkänna att det kändes en aning vemodigt att lämna Koh Samui och möjligheten att dagligen kunna besöka Spa Sakura. Jag misstänker nämligen att jag inte kommer att åka tillbaka till ön under någon snar framtid, och det är ju alltid lite tråkigt när man hittat ett kanonställe man inte kommer kunna besöka igen.

För er som har turen att åka till Koh Samui – kosta på er ett besök till Spa Sakura – ni kommer verkligen inte att ångra er…