Another year over, say goodbye to 2014, pt 1

 

Jaha, då var ännu ett år över och här följer en sammanställning av mitt år 2014, och den senare halvan av året gjorde det till ett av mina bästa år faktiskt. 2014 – året som följde det oerhört tomma 2013.

 

Vad hände under året?

 • Jag beslutade mig för att avsluta mitt långvariga distansförhållande med Oh i Thailand.
 • Jag insåg att det är egentligen inte så att jag vill bo utomlands, utan jag vill bara resa enormt mycket, så jag gav upp planerna att bo i Thailand och beslutade mig för att hitta ett hem här. Utan att känna någon ångest över beslutet, utan tvärtom – känna glädje.
 • Jag träffade mannen med stort M, och så många av de pusselbitar som tidigare inte passat kom på plats, och jag återfick min livsglädje och återupptog mitt umgänge med mina vänner. Äntligen.

 

Höll förra årets löften för året 2014?

 • Ta minst 1 foto om dagen under 1 år, som ett slags 365-projekt. Posta på Instagram! Det gick halva året ungefär, men sedan jag återgick till att arbeta ombord med sporadiskt internet, så föll det som ett korthus. 
 • Avlägg mer tid till att skriva. Nej, det blev inte mycket med det, nej. 
 • Avlägg mer tid till att göra de saker som jag mår bra av. Detta har jag absolut fullföljt, och jag mår mycket bättre – som resultat. Eller om det enbart är resultatet av någon annan vet jag inte… <3
 • Se till att jag kan försörja mig på mitt företag till hösten. Detta var ett löfte jag avlade för att jag ville flytta från Sverige, men jag har inte arbetat så hårt på detta. Dock har det börjat rulla på av sig själv utan min påverkan, vilket är riktigt kul.
 • Lev mer hälsosamt (=ät bättre mat, drick inte så j-vla mycket cola, och rör på fläsket för guds skull!). Detta har gått bra under året. I somras blev jag vegetarian, i höstas slutade jag dricka cola (nu är mina colavanor mer sporadiska än tvångsmässiga) och jag har som resultat gått ned 7 kg! Jag köpte en cykel och har faktiskt cyklat till och från jobbet någon gång också, men så värst mycket mer rör jag mig inte.  
 • Var mitt bästa jag! Detta är ett stående krav i livet. Var alltid mitt bästa jag och välj alltid den bästa vägen, även om den är svårast! Jag kan erkänna att jag inte alltid gjort detta val under 2014, men jag har i alla fall varit mer medveten om frågan. 

 

Månad för månad året 2014… 

 

Januari:

 • Året började ganska grått – precis som mitt hjärta och min hjärna – ingenting kändes ok.
 • Avlade mina nyårslöften (se ovan).
 • Startade en “One photo a day” challenge på Instagram, som höll i sig en bra bit in på året, men inte ända vägen fram…
 • Började återigen arbeta på Stena Lines JobCenter, och stortrivdes. Tyvärr märktes det redan tidigt att min nacke inte trivdes lika bra och våren var kantad av konstanta sjukskrivningar.

 

januari-IMG_2033Mina kattpojkar, bröderna Milo & Miso, som fick äran att bli min bästa Instagrambild 2013.

 

Februari:

 • Minns absolut ingenting nämnvärt av denna månad.
 • Det var mörkt när jag åkte hemifrån och det var mörkt när jag kom hem från jobbet.

20140202_059-7En vinterdag ute på landet: Gökås, Trönninge. Mitt hem hos mamma. 

Mars:

 • Minns absolut ingenting nämnvärt av denna månad heller…

20140323_066-42

20140315_064-4

20140315_063-39Lammen som föddes i januari lekte bekymmerslöst i vårvädret.

 

 

April:

 • Min älskade Gustaf försvann och var borta i 2 veckor. Hämtade hem honom trasig från motorvägen och begravde honom i vår grav för våra fyrbenta vänner som inte längre är med oss. Han efterlämnade ett enormt tomrum i mitt hjärta.

gussi

IMG_2765 IMG_2766Här vilar Gustaf… 

 

 

Maj:

 • Stressade över allt jag hade kvar i Thailand som jag behövde ta hand om… och avsluta.

 

20140504_073-40-3Min fina Milo.

 

 

Juni:

 • Sista månaden jag arbetade på kontoret. Tråkigt, men jag såg fram emot att återvända till livet ombord.
 • SEKOs strejk i juni medförde att jag var tvungen att ta min mammas bil till jobbet varje dag och det innebar att jag fick möjlighet att äntligen köra förbi Ölmevalla kyrka och fotografera den. Kyrkan är dock mycket vackrare i solnedgången.

 

20140617_080-13-BW

fortsättning följer…