Don’t be a chicken…

Idag tänkte jag dela med mig av en skitbra text jag fick från en blogg jag följer: getbusylivingblog.com – en dag damp det ned en bra historia i min mailbox… and it goes a little something like this! (fri översättning av mig)

 

Det var en gång ett örnnäste, som vilade högt uppe på ett berg. Nästet innehöll fyra ägg. En dag skakade en jordbävning marken så hårt att till och med berget rörde på sig. Ett av äggen från nästet föll nedför berget, och landade i en kycklinggård, som låg nere i dalen.

 

En höna tog hand om ägget och ruvade det, som om det var hennes eget. 

 

En dag kläcktes det och ur kröp en ståtlig örn. Trots att örnen var annorlunda redan från början, uppfostrades den ändå till en kyckling. Snart trodde till och med örnen själv att han bara var en kyckling, och absolut ingen örn!

 

“Jag vill vara som de andra örnarna, och sväva jag med!”

 

En dag när örnen lekte på gården med sina kycklingvänner, såg han upp och la märke till hur en grupp mäktiga örnar svävade däruppe i himlen.

 

“Wow!” utbrast örnen full av beundran. “Jag önskar att jag kunde sväva som de där fåglarna.”

 

Kycklingarna brast i skratt allihop; de skrattade åt honom.

 

“Du kan väl inte sväva med de fåglarna. Du är ju bara en kyckling och kycklingar kan ju inte flyga. Det vet ju alla!”

 

Örnen gav sig inte så lätt utan fortsatte att längtande titta upp på sin riktiga familj, och drömde om att en dag få vara med dem. Varje gång han yppade sin innersta dröm för någon, fick han dock höra att det var omöjligt. Efter att ha hört att alltihop var en omöjlighet tillräckligt många gånger, slutade örnen att drömma och fortsatte leva sitt liv – som en kyckling.

 

Efter ett långt liv som kyckling, dog örnen… som en kyckling.

 

Vad är då poängen med den här tragiska historien?

 

Om du lyssnar på kycklingarna runt omkring dig, kommer du att leva och dö som dem – en kyckling. Inuti dig finns den där örnen. Släpp ut dina drömmar, släpp ut örnen.

 

Bara du själv kan säga vem du verkligen är!

 

blogg100-logotype

 

Detta är 5:e inlägget i Blogg 100, ett initiativ som går ut på att blogga 1 gång per dag i 100 dagar, med start 1 mars 2016. 95 inlägg kvar.