Dagbok 160308

Idag har jag varit på kurs med jobbet. Jag gillar att gå på kurs, helt enkelt för att jag är en person som älskar att lära mig nya saker. Kursen idag var väldigt givande och jag känner mig redan taggad för att sätta igång med nya saker som vi beslutade oss för.

När jag kom hem bänkade jag mig i soffan, halvsov, sov och sov lite till, samtidigt som jag plöjde några avsnitt av en av mina absoluta favoriter: 30 grader i februari. Jag älskar denna serien och blev överlycklig när säsong 2 startade! UNDERBART!

30 grader i februari sändes första gången 2012, samma år som min planerade flytt till Thailand, så jag kunde genast relatera till hela upplägget i serien och att mer eller mindre känna sig tvångsmässigt tvingad att flytta till Thailand, att fly vardagen i Sverige.

Jag fick dessutom ett helt nytt ansikte på de vidriga vita männen som hemsöker Thailand och ligger runt. Glenn visade upp en sida som för första gången väckte lite empati hos mig, om än denna empati jag kände för just den sortens man som han symboliserade ofta grusades när jag väl flyttade ned. Man ser så mycket skit där nere som gör en fullständigt vettskrämd för vita män och utvecklingen av människohandel.

Seriens alla underbara vyer och musiken och upplevelserna – om än något hysteriska – allt fick mig att hålla ut och kämpa lite till. Snart skulle även jag fly Sverige och bosätta mig i underbara Thailand. Så härligt!

Sagt och gjort – jag flydde och jag njöt varenda dag av friheten, men sedan förde ödet mig hem igen och nu är jag här, i min soffa, längtandes till ett nytt äventyr, som förhoppningsvis inte är så långt borta…

 

 

blogg100-logotype

 

Detta är 8:e inlägget i Blogg 100, ett initiativ som går ut på att blogga 1 gång per dag i 100 dagar, med start 1 mars 2016. 92 inlägg kvar.