Dagbok 160409

Idag var jag och gjorde Högskoleprovet!

KATASTROF!

Det har ändrats lite sedan jag gjorde det sist då kan man ju säga… men jag är fortfarande lika dålig på mattedelen, men upptäckte till min förvåning att den här NOG-delen faktiskt ändå var lite logisk i min hjärna… 😀 Jag brukar på den här delen tänka att “NÅGON KAN JU SÄKERLIGEN FUNDERA UT SVARET PÅ DEN HÄR UPPGIFTEN MED SVARSALTERNATIVEN, MEN JAG KAN INTE DET!” så därför gissar jag nästan alltid på att man kan räkna ut svaret…

Det är ju så klart fel! Men fattar man inte så fattar man inte.

Nu har jag ju då en helt ny nemesis… och det är KVA!

Jag älskar den här, för den säger precis allt om min relation till matte…

Om du har 11 isbitar och jag har 15 äpplen, hur många pannkakor får det plats på taket?

SVAR: Lila, eftersom utomjordingar inte har hatt på sig!

 

Jag fick anstränga mig för att inte få nervösa sammanbrott under de här delarna av provet, för det var verkligen “ole, dole, doff” som gällde ett tag… förskräckligt!

När jag sedan rättade provet på eftermiddagen så kände jag att jag nog får öva på den här Kvantitativa delen och lyckas bättre till hösten helt enkelt, för det här duger ju inte!

Skamligt, Charnette!!