Chipangali Wildlife Orphanage

Halloj! Det var länge sedan!

Vad har ni haft för er? Nej, vänta… jag börjar… för i min värld (för att stjäla någons uttryck) så har jag något väldigt viktigt att berätta! Om mig själv. 😛

Efter ett helt långt år utan någon vettig färdbeskrivning, så ska jag nu ge mig iväg på en volontärresa – äntligen! Har velat åka på en volontärresa där jag får chansen att ta hand om djur eller få en nära kontakt med djur ända sedan jag var liten. En riktig drömresa!

Det tog lite tid att välja, men på volontärresor hittade jag en mängd intressanta projekt. Jag valde till slut Chipangali Wildlife Orphanage som ligger strax utanför Bulawayo i Zimbabwe.

Varför valde jag just Chipangali?

Det var nog bara att de tog hand om skadade djur, djur som ingen längre ville ha och de hade alla möjliga djur som jag kunde frossa över. De verkade i detta nu de mest lämpade för mitt behov.

Jag följer Chipangali på både Instagram och Facebook, för att få en uppfattning om vad som väntar. Var även i kontakt med en tidigare volontär som varit där för att ställa lite näsvisa frågor; man kan ju aldrig veta om verkligheten är som den ser ut som på bild… Det visade sig att Chipangali varit rätt även för henne.

Så tidigare i veckan fick jag då tummen ur och bokade – 19 december bär det av. Jag kommer inte fira varken jul eller nyår här hemma, och hoppas jag kommer fira in det nya året 2017 tillsammans med något litet lurvigt liv…

Framöver blir det lite uppdateringar om planerna inför resan och sedan kommer jag självklart uppdatera vanvettigt under resan också – förhoppningsvis.

Min drömresa måste ju dokumenteras flitigt!