Tillbaka från: Chipangali Wildlife Orphanage

 

Nu har jag kommit hem från en hel månads volontärarbete på Chipangali Wildlife Orphanage i Zimbabwe. På grund av både internet- och elbrist, samt en hel del tidsbrist, kunde jag inte uppdatera min blogg där nere, utan det får bli så här i efterhand – och det fungerar ju lika bra.

 

Upptäckte där nere hur mycket mitt (allas!) resande förändrats på grund av internet och teknologi.

 

En hel del till det sämre måste jag tyvärr erkänna – teknikfreak som jag trots allt är. Det var under ett av de längre strömavbrotten, då alla mina prylar var urladdade, som jag för första gången reflekterade över det och samtidigt återupptäckte det simpla nöjet med att spela kort… med andra människor!

 

Det är mycket lättare att alltid hålla sig upptagen med datorn i knäet, fast man kanske inte egentligen alls är upptagen, utan mest slöar och slösar onödig tid.

 

Förutom denna lilla “uppenbarelse” hade jag en fantastisk tid där nere med familjen Wilson, andra volontärer från hela världen (de flesta dock tonåringar!) och arbetarna.

Vissa stunder var svåra, vissa lätta och vissa helt underbara – jag är verkligen glad att jag valde att åka dit, och att jag kom dit precis vid den tidpunkten jag gjorde. Min jul hemifrån var t.ex. helt fantastisk och full av värme!

 

Allt sammanföll perfekt!

 

Jag hoppas att ni kommer att tycka det är roligt och intressant att läsa om mina upplevelser och se mina foton, och jag kommer uppdatera min blogg med foton och historier framöver, förhoppningsvis ett par gånger i veckan, men ni vet ju hur sporadisk jag är ;)!

 

ENJOY, friends!