Besök i Matopos

När man är på Chipangali och arbetar som volontär får man också åka till Matopos, där de spårar leoparder och hyenor. De åker en gång i veckan, eller varannan vecka, beroende på tid och annat.

 

Vår uppgift när jag åkte med var att gillra nya fällor med nytt kött och kamouflera dem, samt även sätta upp nya kameror.

 

Vädret var ganska vedervärdigt när vi var där, men jag fick äran att sitta inne i bilen hela tiden, så det gjorde inte mig så mycket och ska jag vara helt ärlig tyckte jag det var trevligare att det regnade än att det var stekande sol, för uppenbarligen är jag riktigt klen så fort solen visar sina strålar!

 

Solsting var och varannan minut tydligen!

 

Det finns väl egentligen inte så mycket att skriva om händelsen, utan jag låter bilderna tala för sig själva. Det var en helt magisk omgivning om jag ska vara ärlig och tydligen är alla stenar och klippor specifika för Matopos/Matobo National Park. Jättevackert!

 

Vi traskade runt här under dagtid och kikade efter leoparder och hyenor, men såg inte skymten av en kotte.

 

De djur vi faktiskt såg var giraffer, zebror, wildebeests och kor (!):

Och en hel drös med babianer och vervet apor, så klart, för de är överallt!

 

Sedan dök det upp lite före detta djur, spindlar och konstiga träd…

 

Needless to say, så gillade jag Matopos jättemycket, och det var ett skönt avbrott i arbetet. Vi sov i tält och det var allmän kollokänsla. Jättemysigt.