Victoria Falls – helikoptertur

Follow my blog with Bloglovin

 

Min allra första helikopterresa – YEY! – den utfördes i Victoria Falls, Zimbabwe.

 

 

Från början hade jag bara bokat en 12 minuters resa – tyckte den var tillräckligt dyr, på dryga tusenlappen. Men i bilen på väg till äventyret lyckades chauffören övertala mig om att jag absolut behövde köpa till ytterligare minuter, så att jag fick 25 minuter-resan!

 

Bolaget heter the Zambezi Helicopter Company, och jag kan inte annat än att säga att de verkligen var professionella. De gjorde oss en video också av resan, den kostade mig visserligen ytterligare 500 kr, men det var det väl värt.

 

“Once in a life time” som en idiot skulle ha sagt…

 

Jag kan ju i efterhand erkänna att jag är överlycklig att jag var så lättövertalad. Jag bokade inte någonting annat i Victoria Falls, då jag tyckte att aktiviteterna var så dyra, samt att om man hoppat bungy jump redan är det likadant var man än hoppar – det är ju adrenalinkicken man vill åt.

 

Dessutom är jag inte 20 år längre, så adrenalinkickar är inte så jätteintressant för mig idag. Been there, done that! 🙂

 

Vi var 6 st som skulle upp i luften och det fanns 7 säten, inklusive den längst fram hos piloten. Åpen som jag är så såg jag minsann till att jag fick platsen längst fram och under resan pekade piloten ut alla olika djur och allt annat vackert som vi såg långt där nere. Jag var oerhört nöjd efter flygresan – väl värt pengarna!

Tyvärr gjorde ju inte fotona sig riktigt – det såg mycket mäktigare ut i verkligheten!