me2013 

 

Jag heter Charnette och det är här är min blogg. Indeed.

 

Vem är jag?

Jag:

  • en kunskapstörstande individ, som ivrigt och ständigt letar efter nya utmaningar & äventyr
  • en globetrotter

som:

  • älskar att skriva; onödigt påpekande
  • älskar att fotografera och fotoretuschera
  • avskyr inskränkta, inrutade människor som aldrig kan tänka utanför boxen!

 

Jag frilansar och har ett eget företag – Tan Translations – som:

  • översättare mellan språken engelska och svenska
  • skribent

 

 

“Charnette – padawan & ponderer” (svensk version) är min 3:e blogg och jag påbörjade den 2011 för att jag då stod vid ett viktigt vägskäl i mitt liv; en flytt till Thailand och min fästman, samt ett enormt karriärbyte (från rotlös sjöman till rotlös frilansare). 2012 flyttade jag äntligen och startade ett eget företag Tan Translations som översättare och skribent.

 

Idag står jag vid ytterligare ett vägskäl. Jag måste flytta hem till Sverige igen. Det senaste året har jag varit hemma i Sverige, inneboende i ett minirum hos min mamma och hennes sambo, men nu har jag gjort valet att stanna hemma, av olika anledningar. Den thailändska fästmannen och jag har gått skilda vägar.

 

Tidigare har min blogg alltid varit tänkt att vara någon slags reseblogg, specifikt om Thailand, där jag gav tips och råd, eller bara rekommenderade något som jag gillade. Nu har jag inte en susning när jag kommer återvända till Thailand, så jag behöver en ny nisch. Jag har en liten idé, som jag funderat på ett tag, men än så länge behåller jag den för mig själv och jag kommer förmodligen att öppna en ny blogg för detta ändamål ändå, så vi får se var jag landar i denna bloggen.

 

Bloggen kommer att fortsätta vara den enormt vidöppna dagboken om mitt liv och mina upplevelser, som den alltid varit, och ibland kan det hända att jag skriver om saker som till synes inte verkar ha någon koppling alls, men ugglorna är inte alltid som de ser ut att vara…

 

mitt motto: 

仕方が無い

It can’t be helped…

 

Att skriva är min grej, och har alltid varit, så att blogga föll sig naturligt in i min vardag. Förutom denna blogg driver jag även en engelsk blogg (i stora drag en spegel/översättning, av denna blogg). Jag har även ett fotogalleri där jag lägger upp alla mina amatörfoton, men ni kan även hitta mig på Flickr och 500px så klart.

 

I vilken ände ska ni börja här på min blogg?

Ta det från början och läs om vad som ledde fram till beslutet att dekorera om i mitt liv… Efter det är det bara att fortsätta plöja igenom mina galna upptåg och emellanåt sanslöst fördömande åsikter. Följ med mig på en härligt uppfriskande resa! Glöm inte att prenumerera på min blogg så ni inte missar mina uppdateringar!

 

Är jag tillgänglig för jobb?

Ja, jag är tillgänglig för översättningsjobb mellan engelska och svenska (INTE tvärtom), samt skribentuppdrag. Kolla in Tan Translations för prisuppgifter eller maila mig och få ett förmånligt pris!

 

I övrigt: Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *