Hej!

Det är jag som är Charnette, en Padawan i livet och någon som konstant grubblar… Detta är mitt liv, min blogg, mina tankar. Indeed.

 

me2013-2

 

 

“Charnette – padawan & ponderer” är min 3:e blogg, som jag startade 2011, ståendes vid det ökända vägskälet; att flytta till Thailand & min fästman (vid den tidpunkten), vilket ledde mig till att vandra på stigen för ett stort karriärbyte (från rotlös sjöman till en rotlös frilansare), likväl som en enorm förändring i livet.

 

zen3

 

Den långa historien om hur jag kom till den här punkten i mitt liv startade dock inte riktigt med min flytt till Thailand. Den startade med denna lilla tjejen:

 

12195119_10153248599221235_4862316248063022872_o

 

Jag har aldrig velat ha det där traditionella livet med make och en bunte miniatyrer som springer runt. Nåja, jag ville så klart ha små miniatyrer, eller ja, det var vad jag trodde i alla fall. Jag ville bara inte ha dem med alla rutiner som följde med, och jag ville ha dem en annan dag, ett annat år.

 

Hur som helst, under tiden provade jag några låtsas-makar och lekte familj; men att stanna på en och samma plats alltför länge gav mig inget annat än enorm smärta, och jag förstod inte varför.

 

Så, dagarna och åren passerade, och så fann jag mig själv med en fästman i Nepal; Kathmandu för att vara exakt. Det fungerade så bra när jag bodde där, men när jag tog hem honom till Sverige insåg jag – jomen så att…

 

vi var ju faktiskt inte alls menade för varandra.

 

 

 

När jag bodde i Kathmandu började jag så smått inse att jag hade en längtan efter något helt annat. De bästa stunderna var inte alls i hemmet, eller med min nya familj, utan det var när jag fick upptäcka nya platser – uppleva nya erfarenheter. Min fästman delade inte alls den här inställningen med mig, så efter en hel del soul searching insåg jag att jag var tvungen att gå vidare i livet.

 

Skulle Thailand funka bättre för mig då?

 

lovehate2

 

I Thailand några år senare, i en liknande situation, fann jag mig själv återigen lyckligast när jag reste, vilket var galet förvirrande för min dåvarande fästman. Efter vi spenderat alla mina pengar på saker till hemmet, som inte betydde det minsta för mig, åkte jag hem igen, trodde att jag skulle återvända, men det gjorde jag aldrig, och jag har aldrig ångrat mig heller.

 

Det betyder, att det inte finns någon fästman idag, bara en pojkvän bakom kulisserna som förstår alla mina behov och konstant uppmuntrar mig till att uppleva de mirakel världen har att erbjuda. Detta är av extrem vikt för mig idag, eftersom historien har visat att jag tenderar att vända mig själv ut och in för att vara och bli något jag inte är, mestadels när inte ens någon kräver det av mig.

 

Det var på en sista minutenresa till Side, Turkiet i år, som jag äntligen insåg varför jag varit olycklig när jag levde utomlands, vilket egentligen skulle ha varit min drömtillvaro.

 

Jag måste resa – jag är en sökare, en vandrare, någon som resandet kommer naturligt för, lika naturligt som att andas… (därav min tagline), Men ibland känns det inte som något annat än ett tvångssyndrom.

 

 

Idag är jag fortfarande i Sverige, arbetar heltid som sjöman igen, och frilansar som översättare vid sidan av. Ståendes vid ytterligare ett vägskäl – jag måste välja igen: ska jag växa eller ska jag begränsa mig själv för att känna mig trygg? Det finns egentligen inget val här… Det vet jag ju!

 

Att resa har alltid varit en del av mig; jag gjorde min första långresa när jag var 21 och herregud – om den resan förändrade mitt liv! Ibland kanske jag känner för att dela några av de galenheter jag var med om på den första, speciella resan. Nej, men vänta, det har jag ju redan gjort! Allt som allt har jag besökt 39 länder, men det finns så många kvar att se…

 


Create Your Own Visited Countries Map

 

Men nej, det här är ingen reseblogg, även om resandet är en stor del av mitt liv. Jag skriver om vad som helst, när som helst. Så du kommer inte att hitta typiska resebloggsinlägg här.

 

Till en början ville jag ha en reseblogg, så klart, särskilt om Thailand (eftersom det skulle bli mitt nya hem), men det blev inte så. Nu behöver jag uppenbarligen en ny niche, och jag har ingen aning om vad, så fram till min blogg hittar sin egen väg, så kommer den vara den vidöppna dagbok om mitt liv, mina resor och mina upplevelser, som den alltid varit. Om du önskar läsa mer om än det ena än det andra, så hör av dig.

 

img_50081

 

Så vem är jag egentligen?

  • En kunskapstörstande, något nördig globetrotter, som reser för att andas, och andas för att resa. Jag vet att vi är här för att lära oss, så se till att du lär dig vad du behöver lära dig, och inte bara gör vad alla andra gör.
  • Jag föraktar trångsynta människor, arrogans, och okunskap. Värsta kombon någonsin!
  • Jag avgudar djur mer än någonting i detta universum, och att ha dem i mitt liv på ett eller annat sätt måste vara mitt huvudsakliga mål. Jag har precis varit iväg på ett riktigt äventyr till Zimbabwe, där jag volontärarbetade med djurDet var verkligen en av höjdpunkterna i mitt liv!

 

mitt motto:

仕方が無い

It can’t be helped…

 

Vad jobbar jag med?

Jag är en frilansande översättare, och en sjöman, som grubblar över ett karriärbyte (igen!).

 

 

Vad gör jag för att koppla av?

Jag älskar att skriva, uppenbarligen, och fotografi, och fotoredigering är andra passioner i mitt liv. Jag visar upp alla mina amatörfoton i mitt fotogalleri, men om du skulle drabbas av ytterligare behov av mina verk hittar du mig också på Flickr och 500px, så klart. Min instagram feed är full av meditativa bilder av mina älskade katter… <3 Japp, jag vet, en kliché, men jag älskar helt enkelt katter – i alla storlekar! Tyvärr har jag dock förlorat alla utom Miso, den enda överlevaren.

 

Så var börjar man i min djungel?

Varför inte börja med något riktigt svenskt eller hoppa direkt in bland mina helt fördomsfulla åsikter! Följ med mig på min resa och jag hoppas du kommer uppskatta mitt liv! Det gör i alla fall jag!